maanantaina, helmikuuta 20, 2006

maailman mietteitä

Joo nyt on taas aika kirjoittaa, nyt on myös aika ilon ja surun, istukaa siis lapset tuolille rinkiin niin setä kertoo teille mitä hän miettii. Setä ei kerro tänään surullista tarinaa miehestä jota kukaan ei rakastanut, eikä kerro iloista tarinaa sankarista joka voitti pahan. Setä ei nukahda kesken tarinaa eikä pelästytä ketään jännillä juonenkäänteillä, setä kertoo tänään ajatuksia.

Laulussa sanotaan:
" You may say Im a dreamer,
but Im not the only one,
I hope some day you'll join us,
in the world as one."


Mutta mitä se tarkoittaa? Miksei ihminen voi olla vain ihminen, miksi ihminen ylistää itseään kuin jumalaa? Eihän ihminen ole jumala, ihminen on vain tämän pienen telluksen pikku paskiainen joka luulee itsestään liikoja.

Miksi valkoinen mies luulee olevansa parempi kuin tummaihoinen mies, onko valkoihoinen mies saanut enemmän elämässään aikaseksi että voi alkaa nostamaan itseään parempaan arvoon?
Entäs usko? Millä perusteella ihmiset laitetaan eri arvoon sen takia että uskoo toiseen jumalaan? Entäs naapurin rekkareiska joka uskoo hänen omaan rekkaansa ja ajotaitoon, onko hänkin huonompi ihminen koska ei usko taivaaseen?

Kukaan ihminen ei ole parempi toistaan, uskoi hän jumalaan, tieteeseen, rekkaan tai omiin taitoihin. Jokaisella ihmisellä on oma jumalansa, oma kuva jumalastaan. Kukaan voi sanoa itsestään olevensa pyhempi kuin joku toinen, voi sanoa että on parempi ihminen koska uskoo/ei usko.

Minun mielestä kun tulee se viimeinen tuomio olemme kaikki siinä saman vertaisia, kukaan ole enempää ja kukaan vähempää. Mutta millainen on viimeinen tuomio? Ovatko kaikki jumalat kerääntyneet yhteen isoon saliin? Luterilainen jumala, budha rekkareiskan rekkajumala ja miettivät yhdessä onko tämä mies kelvollinen paratiisiin.

Millainen on paratiisi?

Onko jokaisella ihmisellä omanlainen paratiisi?

vai onko onko paratiisi sellainen kuin jokainen ansaitsee?

Onko edes jumalaa?

minun mielestä on, jokaisella on oma jumalansa. Ei ole sitä yhtä oikeaa, vaan jokaisella oma.

"Näitä minä mietin, mietin kun katson etelään"